header banner
Default

COINTURK, Milyonlarca Dolarlık Kripto Paranın Çalındığı Poloniex Hack Saldırısını Açıkladı!


Ünlü kripto para borsası Poloniex‘e ait bir cüzdan adresindeki kripto paraların boşaltılması kripto para dünyasının gündemine bomba gibi düştü. 50 milyon doların üzerinde kripto paranın çalındığı tahmin edilen hack saldırısının ardından beklenen açıklamayı Poloniex’in sahibi Justin Sun yaptı. Hack saldırısını doğrulayan Sun, çalınan fonların tamamının karşılanacağını belirtti.

Justin Sun Saldırıyı Doğruladı

En eski kripto para borsalarından birisi olan Poloniex‘in kontrolünde bir cüzdan adresinin boşaltılmasıyla 50 milyon doların üzerinde kripto para çalındı. Hack saldırısını doğrulayan Sun, çalınan fonların tamamının karşılanacağını söyledi.

Hack saldırısı sonrası kişisel X hesabından açıklama yapan Sun, “Poloniex hack olayını araştırıyoruz. Poloniex’in mali durumu sağlıklı ve çalınan fonların tamamı karşılanacak. Ayrıca çalınan fonları geri almak için diğer kripto para borsalarıyla da işbirliği yapacağız.” dedi.

Hacker Çaldığı Fonları Tron’a (TRX) Yatırdı

Poloniex hacker’ı saldırının ardından yaptığı bir hamle ile herkesi şaşırttı. Çaldığı fonların bir kısmını Tron (TRX) satın almak için kullandığı tespit edilen hacker, altcoin’in fiyatını birkaç dakika içinde yüzde 10’a varan oranda arttırdı. TRX’in fiyatındaki bu artışın ardından bir hamle daha yapan hacker, Ethereum ağı üzerinde aldığı TRX’leri satarak elinden çıkarmaya başladı. Kripto veri ve fiyat platformu CoinMarketCap’in verilerine göre TRX, bu yazının hazırlandığı sırada son 24 saatte yüzde 6,89 yükselişle 0,1069 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan zincir üstü analistleri hızlı bir şekilde Poloniex hacker’ının çaldığı kripto paraları çektiği cüzdan adresini tespit etti. Şu anda hacker’ın elinde başta 2.58 milyon dolar değerinde GLM, 2.4 milyon dolar değerinde LINK, 2.4 milyon dolar değerinde OX, 826.2 bin dolar değerinde FLOKI, 732.3 bin dolar değerinde MANA olmak üzere çok sayıda altcoin bulunuyor. Uzmanlar hacker’ın tüm bu altcoin’leri satarak elinden çıkaracağı üzerinde duruyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Sources


Article information

Author: Deborah Garcia

Last Updated: 1703140802

Views: 873

Rating: 4 / 5 (43 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Deborah Garcia

Birthday: 1946-06-14

Address: 4616 Kimberly Summit Apt. 722, East Robertborough, KS 28011

Phone: +4819046065335029

Job: Article Writer

Hobby: Cross-Stitching, Yoga, Chess, Coin Collecting, Juggling, Bird Watching, Card Games

Introduction: My name is Deborah Garcia, I am a steadfast, honest, candid, daring, Precious, enterprising, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.