Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency, Google Chrome extensie
Muntjes (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Steeds meer bedrijven investeren in Bitcoin en andere crypto. De vraag is hoe groot de invloed van deze bedrijven is. Ook is het natuurlijk interessant om te weten hoeveel Bitcoin deze bedrijven dan hebben en wat dat op dit moment waard is. Wij duiken in de cijfers.

Hoeveel Bitcoin hebben bedrijven en hoe groot is hun aandeel?

VIDEO: BITCOIN UPDATE - IS JOUW MAAG STERK GENOEG? [Buckle up] afl 270.
eenrijkerleven

Doordat crypto anoniem is kunnen we moeilijk alle bedrijven met cryptobezit achterhalen. De beursgenoteerde bedrijven zijn echter verplicht om in hun cijfers inzage te geven in hun vermogen. Zij moeten daar dus wel aangeven of zij crypto zoals Bitcoin bezitten. Ook moeten zij daar details over verstrekken.

Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer niet-beursgenoteerde bedrijven. Hier is het een stuk lastiger om te achterhalen hoeveel Bitcoin zij bezitten als zij dit zelf niet opgeven. Toch zijn er ook van dit segment cijfers bekend. Wij zetten ze op een rij.

Hoeveel Bitcoin hebben beursgenoteerde bedrijven?

VIDEO: MIJN VERWACHTING VOOR BITCOIN EN ETHEREUM IN 2024 || CRYPTO DEZE WEEK #148
Focuss Op Financiën

Laten we eerst eens de beursgenoteerde bedrijven bekijken. De cijfers leren dat er wereldwijd slechts 37 beursgenoteerde bedrijven zijn die BTC bezitten. Hiervan komen er 16 uit Amerika. 12 komen er uit Canada. Ook zien we 4 Europese bedrijven: 2 uit Duitsland, 1 uit het Verenigd Koninkrijk en 1 uit Turkije. Verder zien we 4 Aziatische bedrijven:  1 uit Japan, één uit Thailand en één uit China. 1 Australische partij maakt het overzicht compleet.

Gezamenlijk bezitten zij 257.954 BTC, Tegen de live Bitcoin (BTC) koers die op het moment 19.582,10 euro bedraagt hebben we het dus over een waarde van 5.051.281.023,40 euro. Hoewel dit een astronomisch bedrag is bedraagt de hoeveelheid BTC die zij in bezit hebben slechts 1,228% van de 21 miljoen BTC die uiteindelijk in omloop zal zijn.

Hoeveel BTC hebben grote particuliere bedrijven?

VIDEO: Bitcoin Spot ETF - Sell the news?!
David van Ineveld

Zoals we eerder uitlegden is de handel in BTC anoniem. Dit betekent dat het cryptobezit van private bedrijven alleen bekend is als zij hier zelf informatie over delen. Van de bedrijven die dat gedaan hebben weten we dat zij gezamenlijk 316.067 BTC bezitten. Tegen de huidige koers is dit 6.189.255.600,70 euro. Ook hier steekt het percentage van het totaal aantal BTC (1,505%) wat schril af.

Welke 5 bedrijven hebben de meeste Bitcoin ter wereld?

VIDEO: Komt Bitcoin ETF goedkeuring vandaag of morgen al!? | Target $48.000 - $50.000.
de Bitcoin Consultant

Op de eerste plaats vinden we het bedrijf dat de aanzet gaf voor het bezit van Bitcoin door beursgenoteerde bedrijven, MicroStrategy. Op dit moment bezitten zij 130.000 BTC. Daarmee hebben zij 0,619% van de totale voorraad in bezit.

Hiermee staat MicroStrategy een straatlengte voor op nummer 2, Galaxy Digital Holdings. Deze financiële reus heeft ‘maar’ 40.000 BTC en daarmee 0,19% van de totale voorraad.

Toch levert dit ook weer een fikse voorsprong op nummer 3, want Voyager Digital LTD heeft met 12.260 BTC 0,058% van de totale hoeveelheid Bitcoin in bezit.

Wees gerust, Elon Musks Tesla is niet vergeten, want met 10.725 BTC neemt zij ondanks de grote verkoop met 0,051% de 4e plaats in.

Hekkensluiter van de top 5 is Marathon Digital Holdings Inc. Met 10.311 BTC hebben zij 0,049% van de totale hoeveelheid in omloop bij volledige mining in bezit.

Wat zeggen deze cijfers nu eigenlijk?

VIDEO: AANDELEN BEGINNEN 2024 ROOD! - EEN VOORBODE VOOR 2024?!
Geld op Geld

Allereerst zien we dat zowel in aantal als in hoeveelheid er nog maar een kleine hoeveelheid BTC in het bezit is van beursgenoteerde bedrijven. Als we dan zien dat bijna de helft van de BTC bij de grootste bedrijven in bezit van één partij is geeft dit reden tot zorg.

Immers MicroStrategy hiermee in staat als zogenoemde market maker te fungeren en daarmee onnatuurlijk koersbewegingen te creëren. Het is dus de vraag hoe sterk en groeiend de tendens van grote bedrijven is om in crypto te adviseren. Wij blijven de markt uiteraard volgen.

Bron: buybitcoinworldwide.com

Onderwerpen

VIDEO: BOEF LAAT ZIEN WAT HIJ HEEFT VERDIENT MET ZIJN AANDELEN
Herres
  • Bitcoin
  • crypto-analyse
  • lijstje
  • top 5