header banner
Default

Met de Green Deal zet BNG Bank zich in voor duurzame gezondheidszorg


Table of Contents

    De zorg is een onmisbaar onderdeel van de samenleving. Wat veel mensen echter vergeten is dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de CO2-uitstoot, 4% van het afval en 13% van het grondstoffengebruik. Kortom; de zorgsector – hoe onmisbaar ook – is een vervuilende sector. Dat moet groener dus.

    Om de zorgsector te helpen verduurzamen heeft BNG Bank de nieuwe Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorgen’ ondertekend. Deze nieuwe Green Deal omvat concrete en ambitieuze doelen om de impact van de zorg op het klimaat, milieu en de leefomgeving te minimaliseren. Er wordt nu meer ingezet op gezondheidsbevordering en preventie en op bewustwording en kennis over de impact van de zorg op het klimaat en milieu.

    De bank legt uit dat het zich aan de nieuwe Green Deal heeft gecommitteerd, omdat men het belang van duurzame zorg wil onderstrepen en daarmee een bijdrage wil leveren aan de klimaatdoelstellingen. “Vanuit BNG Bank jagen we de verduurzaming aan met geschikte instrumenten voor (voor)financiering, zodat we in de relatie met zorginstellingen hierop kunnen sturen.”

    BNG Bank zet met Green Deal in op duurzamere zorg

    Daarnaast stelt BNG Bank een stimulerende rol te willen spelen in de fase waarin investeringsplannen worden uitgewerkt. “Dit doen we door ze te toetsen aan duurzaamheidscriteria, door kennis te delen hoe deze te verbeteren zijn en door expliciet de dialoog over toekomstbestendige zorg aan te gaan in de driehoek zorginstelling-zorgverzekeraar-bank.”

    Sources


    Article information

    Author: Dr. Kelly Cole

    Last Updated: 1703847241

    Views: 873

    Rating: 3.6 / 5 (109 voted)

    Reviews: 80% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Dr. Kelly Cole

    Birthday: 1975-08-31

    Address: 9137 Cynthia Point Apt. 057, Lewishaven, UT 43669

    Phone: +4181749885037447

    Job: Construction Manager

    Hobby: Cooking, Puzzle Solving, Raspberry Pi, Playing Chess, Amateur Radio, DIY Electronics, Snowboarding

    Introduction: My name is Dr. Kelly Cole, I am a receptive, accomplished, cherished, rare, Determined, capable, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.